Professionele tandtechnische producten in Enschede

Bezoek ook onze webshop

De Boer Tandprothetiek & Tandheelkunde B.V. in Enschede levert een breed scala aan tandtechnische producten. Hieronder staan onze producten op een rijtje. Van kronen en implantaten tot protheses en gebitsbeschermers: wij bieden tandtechniek van hoogstaande kwaliteit. Wilt u meer weten over onze tandtechnische diensten of een afspraak maken? Neem gerust contact op.

Kunstgebit (Prothese)

Een volledige prothese (kunstgebit) wordt gemaakt wanneer de patiënt geen eigen tanden en kiezen meer heeft. Het vervaardigen van een goede prothese vereist veel aandacht en vindt plaats in een aantal fasen.

Wij zijn gespecialiseerd in alle opsteltechnieken.

Klikgebit (Kunstgebit op implantaten)

Een Indien er een tand of kies beschadigd is en getrokken moet worden is het mogelijk om deze te vervangen met behulp van een implantaat. Ook wanneer men niet meer over tanden en kiezen beschikt is het mogelijk een prothese op implantaten te vervaardigen.


De Boer Tandprothetiek & Tandheelkunde B.V. heeft zich gespecialiseerd in het vervaardigen van werkstukken op implantaten. 

Goud/porseleinen kroon

Een goud/porseleinen kroon of brug is een al oudere techniek in de tandrestauratie. Deze techniek heeft zich in de loop der jaren bewezen als zijnde betrouwbaar en wordt daarom nog steeds veelvuldig toegepast. Nadat de afdruk is genomen wordt er op een werkmodel een onderstructuur (in een edele legering) vervaardigd waarop het porselein opgebakken wordt.

Keramisch koon- en brugwerk

De techniek van volledig keramisch kroon- en brugwerk is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Met behulp van een nauwkeurige scantechniek wordt de stomp waarop de kroon of brug vervaardigd moet worden gedigitaliseerd. De gegevens worden verwerkt door een CAD/CAM machine, waarop de onderstructuur gefreesd wordt. Vervolgens wordt de gefreesde onderstructuur opgebakken met porselein. Het resultaat is een levensechte kroon met een mooie doorschemering.

Momenteel zijn er veel ontwikkelingen gaande op het gebied van CAD/CAM. Wij houden de voortgang van deze technieken nauwlettend in de gaten.

Inlay of onlay

Een inlay of onlay kan een alternatief zijn voor een kroon of een vulling, wanneer een kies voor meer dan de helft beschadigd is, maar niet dusdanig dat een volledige kroon noodzakelijk is. Een inlay lijkt op een vulling en ligt in het kauwvlak. Een onlay is uitgebreider en valt voor een deel over de kies heen. Een inlay of onlay kan van edelmetaal of van vol keramisch materiaal worden gemaakt. Om esthetische redenen wordt een inlay/onlay vaak uitgevoerd in keramisch materiaal.

Facing

Een facing is een techniek waarmee een verkleurd of licht beschadigd front­element kan worden behandeld. Ook de vorm en grootte kunnen hiermee worden aangepast.

Implantaat

Indien er een tand of kies beschadigd is en getrokken moet worden is het mogelijk om deze te vervangen met behulp van een implantaat. Ook wanneer men niet meer over tanden en kiezen beschikt is het mogelijk een prothese op implantaten te vervaardigen.Attachment

Het kroon- en brugwerk kan door middel van een attachment worden verbonden met een uitneembare voorziening. De vervaardiging van precieze verankeringen in combinatie met kroon- en brugwerk vergt veelal een specifieke expertise.


Wij maken onder andere gebruik van de systemen Ceka en Cendres + Métaux.

Gedeeltelijke prothese

Een partiële/gedeeltelijke prothese wordt gemaakt voor patiënten die nog eigen tanden of kiezen hebben. De partiële prothese vervangt in dit geval de elementen die afwezig zijn.

Frameprothese

Een frameprothese is te vergelijken met een partiële prothese waarbij de basis vervangen wordt door metaal. De pasvorm en stabiliteit nemen hierdoor toe.

Gebitsbeschermers

Sommige sporten gaan gepaard met veel lichamelijk contact, waardoor het gebit beschadigd kan raken. Hierbij kan men denken aan hockey, waterpolo en boksen. Bij dit soort sporten bieden gebitsbeschermers een uitkomst. Gebitsbeschermers zijn in veel verschillende kleuren leverbaar. Deze worden individueel aangemeten en geven de beste bescherming.

Bleeklepels

Uit onderzoek blijkt dat de thuisbleekmethode onder begeleiding van de tandarts het meest effectief en duurzaam is.

CAD/CAM DIGITALISERING

Sommige sporten gaan gepaard met veel lichamelijk contact, waardoor het gebit beschadigd kan raken. Hierbij kan men denken aan hockey, waterpolo en boksen. Bij dit soort sporten bieden gebitsbeschermers een uitkomst. Gebitsbeschermers zijn in veel verschillende kleuren leverbaar.