De producten op een rijtje

De Boer Tandprothetiek levert een breed scala aan tandtechnische producten:

Goud/porseleinen kroon

Een goud/porseleinen kroon of brug is een al oudere techniek in de tandrestauratie.

Deze techniek heeft zich in de loop der jaren bewezen als zijnde betrouwbaar en wordt daarom nog steeds veelvuldig toegepast.

Nadat de afdruk is genomen wordt er op een werkmodel een onderstructuur (in een edele legering) vervaardigd waarop het porselein opgebakken wordt.

Keramische kroon- en brugwerk

De techniek van een volledig keramische kroon- en brugwerk is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Met behulp van een nauwkeurige scantechniek wordt de stomp waarop de kroon of brug vervaardigd moet worden gedigitaliseerd. De gegevens worden verwerkt door een CAD/CAM machine, waarop de onderstructuur gefreesd wordt. Vervolgens wordt de gefreesde onderstructuur opgebakken met porselein. Het resultaat is een levensechte kroon met een mooie doorschemering.

Momenteel zijn er vele ontwikkelingen gaande op het gebied van CAD/CAM. Wij houden de voortgang van deze technieken nauwlettend in gaten.

Inlay of Onlay

Een inlay of onlay kan een alternatief zijn voor een kroon of een vulling, wanneer een kies voor meer dan de helft beschadigd is, maar niet dusdanig dat een volledige kroon noodzakelijk is. Een inlay lijkt op een vulling en ligt in het kauwvlak. Een onlay is uitgebreider en valt voor een deel over de kies heen. Een inlay of onlay kan in een edel metaal of van een vol keramisch materiaal worden gemaakt. Om esthetische redenen wordt een inlay/onlay vaak uitgevoerd in een keramisch materiaal.

Facing

Een Facing is een techniek waarmee een verkleurde of een licht beschadigd front­element kan worden behandeld. Ook de vorm en grootte kan hiermee worden aangepast.

Implantaat


 

Indien er een tand of kies beschadigd is en getrokken moet worden is het mogelijk om deze te vervangen met behulp van een implantaat.

Ook wanneer men niet meer over tanden en kiezen beschikt is het mogelijk een prothese op implantaten te vervaardigen.

De Boer Tandprothetiek heeft zich gespecialiseerd in het vervaardigen van werkstukken op implantaten.

Attachment

Het kroon- en brugwerk kan door middel van een attachment worden verbonden met een uitneembare voorziening. De vervaardiging van precisie verankeringen in combinatie met kroon- en brugwerk vergt veelal een specifieke expertise.

Wij maken onder ander gebruik van de systemen Ceka en Cendres en Meteaux.

 

Prothese (kunstgebit)

Een volledige prothese (kunstgebit) wordt gemaakt wanneer de patiënt geen eigen tanden en kiezen meer leeft. Het vervaardigen van een goede prothese vereist veel aandacht en vindt plaats in een aantal fasen.

Wij zijn gespecialiseerd met alle opsteltechnieken.

 

Gedeeltelijke prothese

Een partiële/gedeeltelijke prothese wordt gemaakt voor patiënten welke nog eigen tanden of kiezen in de mond aanwezig zijn.

De partiële prothese vervangt in dit geval de elementen die afwezig zijn.

 
 

Frameprothese

Een frameprothese is te vergelijken met een partiële prothese waarbij de basis vervangen wordt door metaal. De pasvorm en stabiliteit nemen hierdoor toe.

 
 
 
 

Gebitsbeschermers

Gebitsbeschermers worden veelal gebruikt bij sporten met veel lichamelijk contact dat beschadiging van het gebit tot gevolg kan hebben. Hierbij kan men denken aan: hockey, waterpolo, boksen etc. Gebitsbeschermers zijn in vele kleuren leverbaar.