Tandprothetiek

De Tandprotheticus is dé expert voor het aanmeten en vervaardigen van kunstgebitten die uit de mond zijn te nemen. Of het nu gaat om een volledig kunstgebit, een gedeeltelijke-, of frameprothese of een overkappingsprothese op wortels of implantaten.

Twee beroepsgroepen zijn in ons land gekwalificeerd om uitneembare gebitsprothesen aan te meten: tandprothetici en tandartsen. Aan de titel 'Tandprotheticus' herkent u dan ook een paramedisch specialist en eerstelijns zorgverlener die volgens de Wet BIG, dé aangewezen specialist is op het gebied van prothetische voorzieningen.

Behandelinformatie

Wanneer moet u advies vragen omtrent uw gebitsprothese(kunstgebit):

 • Ouder is dan 6 jaar;
 • Zwarte randen vertoont;
 • Scheuren vertoont;
 • Spontaan breekt;
 • Niet meer goed past;
 • Wanneer bij het dichtbijten de ondertanden voor de boventanden komen te staan en de kiezen elkaar niet goed raken;
 • Een ingevallen gezicht, toename van rimpels;
 • Hoofdpijn kunnen signalen zijn;
 • Pijn tijdens het eten;
 • Uw mondhoeken zijn rood en gevoelig;
 • Uw prothese komt tijdens het lachen en praten zomaar naar beneden.

Stappenplan nieuwe gebitsprothese

Afspraak 1 - Intake gesprek + eerste afdrukken

U heeft een afspraak gemaakt bij de Boer Tandprothetiek om een gedeeltelijk of gehele prothese te laten maken. Omdat u veel (nieuwe) informatie zult krijgen kan het voor u fijn zijn als u iemand mee neemt, dit is natuurlijk niet verplicht. Wij bekijken samen wat voor u de mogelijkheden zijn. Als de mogelijkheden aansluiten bij uw wensen beginnen we met de eerste technische stap. De eerste afdrukken van uw beide kaken worden gemaakt.

Afspraak 2 - Definitieve afdruk

Met behulp van een op maat gemaakte lepel wordt de perfecte pasvorm van de prothese bepaald.

Afspraak 3 - Beetbepaling

Met behulp van een beetplaat, wordt bepaald in welke positie uw tanden en kiezen van de boven en onderkaak elkaar raken. In deze fase wordt ook de kleur van uw tanden en kiezen uitgezocht.

Afspraak 4 - Passen

Met behulp van de wasplaat zullen wij kijken of de tanden en kiezen goed in uw mond staan, als het mogelijk is zullen we bekijken of de kleur van de gekozen tanden en kiezen overeenkomt met de kleur van uw eigen tanden.

Afspraak 5 - Plaatsen van de prothese

Het moment is daar, úw prothese wordt geplaatst! Wij controleren tijdens deze afspraak of de prothese niet klemt of pijn veroorzaakt. Kleine aanpassingen kunnen zelfs nu nog gedaan worden in ons eigen laboratorium. Wij gaan door totdat tevreden bent! Tijdens deze afspraak zullen we u instructies geven hoe u uw prothese het beste kan onderhouden en hoe u snel kunt wennen aan uw nieuwe prothese.

Afspraak 6 - Controle

Na enkele weken bent u van harte welkom voor een geplande nacontrole.

Specialisatie De Boer Tandprothetiek  
 
 
Unieke vervoerservice
 
 

Netwerken & Keurmerken